27 października odbyła się w naszej szkole otwarta lekcja chemii w języku angielskim, której temat brzmiał: Review - detection of nutrients in food. Uczniowie klasy 3CO wykonywali trzy różne doświadczenia, które miały na celu wykryć substancje odżywcze w produktach spożywczych. Zademonstrowali następujące doświadczenia: Próbę Trommera, reakcję ksantoproteinową, reakcję biuretową, odróżnianie tłuszczów nasyconych od nienasyconych, wykorzystując odpowiednie odczynniki chemiczne. Uczniowie oraz nauczyciele podczas lekcji posługiwali się wyłącznie językiem angielskim: opisywali wykonywane czynności podczas wykonywania ćwiczeń, obserwacje, wnioski oraz uzupełniali przygotowaną kartę pracy.
Podsumowaniem lekcji było rozwiązywanie testu online, również w języku angielskim, w którym wzięli udział zarówno uczniowie biorący aktywny udział w lekcji jak i obserwatorzy.
Tę nietypową formę zajęć przygotowała p. Magdalena Błachut
przy wsparciu językowym ze strony p. Małgorzaty Słonki – Wójcigi.
24 Kwi - 06:27
20 Kwi - 13:51
19 Kwi - 20:25
16 Kwi - 00:00
15 Kwi - 10:02
14 Kwi - 00:00